Pralla popullore shqiptare (1954)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Pralla popullore shqiptare (1954).JPG

Pralla popullore shqiptare libër nga Instituti i Shkencave. Redaktuar nga Komisjoni i folklorit nën drejtimin e Zihni Sakos. Libri u botuar në N.SH.B. Stabilimenti "Mihal Duri" - Tiranë, 1954. Faqet e librit 223.

Lënda:

1) Peshkatari dhe e bukura e dheut

2) Pralla e të shtatë vëllezërve

3) Tre vëllezërit me të bukurën e dheut

4) Çangallozi

5) Musa i vogël e Divi

6) Bilmeni

7) Gërzheta

8) Feniçka

9) E bukura e dheut dhe shtriga

10) Nusja dhe syqerëza

11) E bukura e dheut

12) Shamakadiu

13) Vrasja e dregjit

14) Shtatë pllamë mjekërr e tri pllemë shtat

15) Dielli e hana në pasi

16) Bija e hanës e dillit

17) Pela Qyhelane

18) Mali i Gastares

19) Maro përhitlira

20) Letër për në airet

21) E bija e regjit e i biri i bulkut

22) Bramadonia

23) Xhymert Ahmeti

24) Kush po i a ruen vorrin babës

25) Ura e dhelprës në Dbrë

26) Plaka me nëntë djelm

27) Hajduti dhe tri çupat e plakut

28) Vajza e meçme e plakut

29) Ma i vogli vlla ma i dhimbshmi vlla

30) Nemo Nemuçko

81) E mori vëllai dhe shkoi

32) Qoset dhe buiku

33) Cmiri ndër dy motra

34) Tri dredha shpinës

35) Vër Kopan

36) Kacamici

37) Gjysma gjeli

38) Kush pur,on han

39) Gomari, qeni, macja e gjeli

40) Zogla e dhelpna

41) Tre qet e ujku


42) Mini, bubreca e maçori

43) Pulka dhe gjelka

44) Daci dhe mit

45) Mushka me zog

46) Tre fiq në qerre

47) Njëqind ujq

48) Prralla e rrenave

49) Lopa e Nastradinit e marrimi i botës

50) Kurbetlliu

Burime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]