Princi Erik i Suedisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Princi Erik i Suedisë dhe Norvegjisë

Erik Gustaf Ludvig Albert (20 prill 1889 - 20 shtator 1918) ishte princ i Suedisë dhe Norvegjisë (prej vitit 1905, ishte vetëm i Suedisë). Ai ishte fëmija i tretë dhe djali më i ri i mbretit Gustaf V i Suedisë dhe mbretëreshës Victoria e Badenit. Më 1904, Eriku u emërua si kalorës i luanëve norvegjez nga gjyshi i tij Oscar II i Suedisë. Eriku vdiq nga sëmundja spanjolle. Interesi më i madh i Erikut ishte muzika dhe gjeografia.