Procesi i Bashkëpunimit të Evropës Juglindore (SEECP)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Procesi i Bashkëpunimit të Evropës Juglindore (SEECP), është një forum i rëndësishëm politik në Evropën Juglindore, që synon bashkëpunimin në disa fusha si për paqen, sigurinë, stabilitetin, zhvillimin ekonomik, politik e shoqëror të të gjithë vendeve të rajonit.

Vendet anëtarë të SEECP janë Shqipëria, Bosnje dhe Hercegovina, Turqia, Kosova, Maqedonia, Kroacia, Mali i Zi, Serbia, Sllovenia, Bullgaria, Greqia, Moldavia dhe Rumania.


Kryesimi i SEECP është njëvjeçar dhe kryesinë e radhës e ushtron Shqipëria, duke filluar nga muaji qershor 2014.