Procesi i Berlinit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Harta e vendeve të përfshira në Procesin e Berlinit

Procesi i Berlinit është një iniciativë diplomatike e nisur në vitin 2015 për zgjerimin e Bashkimit Evropian me shtetet e Ballkanit Perëndimor si Shqipëria, Serbia, Maqedonia, Kosova, Bosnja dhe Hercegovina, Mali i Zi.