Produkti i standartizuar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Produkt i standartizuar është çdo produkt i cili është konform ndaj specifikimeve duke dalur nga këkesat ekuivalente teknike.[1] Pra një produkt i standardizuar nënkupton të paturit e cilësive të njejta (me një shkallë të caktuar të mundësisë për dallim e që nuk ndikon në cilësinë dhe vlerën e përgjithëshme të produktit) dhe përbërje të njejtë me vlerat e caktuara standarde për produktin përkatës. Me fjalë tjera standardizimi i produktit nënkupton përputhjen e vlerave të produktit të caktuar me standardet e caktuara për atë produkt.

NATO produktet e standardizuara janë të definuara përmes NATO kodeve.Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ http://www.thefreedictionary.com/standardized+product Fjalori] - Stampa:En