Projekti Arti i Kosovës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Projekti Arti i Kosovës është një vepër publike artistike e nxitur dhe financuar nga Ministria e Kulturës së Kosovës, në të cilën janë paraqitur portretet e artistëve nga Kosova.

Një pjesë e kësaj vepre artistike është e varrur në një ndërtes të sheshit “Nënë Tereza”, në kryeqytet. Në tablon që mullon ballin e ndërtesës janë të paraqitura 12 fotografi të figurave të rëndësishme të sferave të ndryshme kulturore, por që nuk janë më në mesin tonë. Deri më tani janë paraqitur portretet e të ndjerëve Ibrahim Rugova, Rexho Mulliqi, Ali Hadri, Muharrem Qena, Musllim Mulliqi, Agim Qavderbasha, Abdurrahman Shala, Melihate Ajeti, Faruk Begolli, Rifat Kukaj, Besim Sahatqiu dhe Abdurrahman Nokshiqi.[1]

Projekti ka kushtuar 16 mijë euro është financuar nga Ministria e Kulturës së Kosovës. Në vazhdimësi të këtij projekti, në muajin mars në pjesën tjetër të Ministrisë së Kulturës do të vendosen edhe 12 fotografi të artistëve të tjerë, përfshirë: Lorenco Antonion, Istref Begollin, Shani Pallasken, Dervish Shaqen dhe të tjerë .

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ [1][lidhje e vdekur]