Prolaktina

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Prolaktina (hormoni]] luteotrop, laktogjen) është po ashtu një hormon stimulimi. Ai stimulon sekretimin e gjëndrave qumështore. Sipas natyrës kimike është polipeptid. Prolatina stimulon sekretimin e qumështit në gjëndrat qumështore të gjinjëve pas lindjes, pastaj krijimin dhe sekretimin e progresorit etj. Nëse zvogëlohet sinteza e këtij hormoni, do të ketë çrregullime në zhvillimin e gjëndrave qumështore dhe në sekretim të qumështit.