Jump to content

Propanol

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Propan-1-ol është një alkool primar me formulën CH3CH2CH2OH dhe nganjëherë përfaqësohet si PrOH ose n-PrOH. Është një lëng pa ngjyrë dhe një izomer i 2-propanolit. Formohet natyrshëm në sasi të vogla gjatë shumë proceseve fermentuese dhe përdoret si tretës në industrinë farmaceutike, kryesisht për rrëshirat dhe esteret e celulozës dhe, ndonjëherë, si agjent dezinfektues.