Jump to content

Pseudonimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Pseudonimi është bashkim i dy fjalëve pseudo që dotë thotë i rrejshëm dhe nim që do të thotë emër, pra pseudonim është prezentimi i dikujt me emër por edhe emër dhe mbiemër të rrejshëm. Arsyet pse dikush merr pseudonim mund të jenë të ndryshme p.sh politike, karrieriste etj. Shkrimtari shqiptar Millosh Gjergj Nikolla më mirë njihet me pseudonimin e tij Migjeni poashtu shkrimtari tjetër Aleksandër Stavre Drenova njihet si Asdreni etj.

Shiko edhe këtu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]