Jump to content

Pushtimet Mongole

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Pushtimet Mongole ishin një varg pushtimesh që mundësuan formimin e Perandorisë Mongole, e cila nga 1300 mbulonte pjesën më të madhe të Azisë dhe të Evropës Lindore. Historianët i konsiderojnë këto pushtime si disa nga konfliktet më të përgjakshme në historinë e njerëzimit. Përveç kësaj, ato u bënë shkak i përhapjes se malaries në shumë vende të Azisë dhe Evropës.[1][2][3][4]

Harta e Perandorisë Mongole

Të tjera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

References[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Robert Tignor et al.
  2. ^ Vincent Barras and Gilbert Greub.
  3. ^ Andrew G. Robertson, and Laura J. Robertson.
  4. ^ Rakibul Hasan, "Biological Weapons: covert threats to Global Health Security."