Pushtimi i Amerikës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Pushtimi i Amerikës Autori: Niko Nikolla. Botuesi: Toena. Faqe e librit 176.

Pikëvështrimi i autorit me sensin e humorit dhe satirës, shtrihet mbi situata e personazhe, që herë janë krejt komike e herë tragjike. Humori te personazhet shpeshherë buron nga analiza ironizuese e vetvetes. Janë njerëz të impostuar brenda një halli, problemi që rreken ta zgjidhin, situata, që ndonëse mund të jenë brengosëse, shihen, komentohen e zgjidhen me mjetet e humorit. Këtë pra, ofron edhe kjo përmbledhje me tregime të zgjedhura.