Qafa e Duhlës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Qafa e Duhlës është qafë e brendshme dhe i lidh dy rrafshet kryesore të Kosovës: Rrafshin e Dukagjinit me Rrafshin e Kosovës.

Qafat Malore paraqesin në vetvete një ulje të vijës kreshtore midis majave malore fqinjë. Në zonat malore kalimi nga një vend në tjetrin zakonisht bëhet nëpërmjet qafave, prandaj dhe rrugët kalojnë nëpër to.