Qafe Bushi, Rrezome

Coordinates: 41°12′40″N 20°14′41″E / 41.211144°N 20.244815°E / 41.211144; 20.244815
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Qafe Bushi, Rrezome është një zonë e mbrojtur natyrore e cila gjendet në Qarkun - Rrethin e Elbasanit, në Shqipëri.

Përshkrimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipëfaqja aktuale është 500.00 ha. Edhe pse është dëmtuar dhe tejshfrytezuar, zona paraqet vlera si një zonë e gjerë e përfaqesimit të pyllit të dushkut, të florës dhe faunës së tij. Është përdorur si rezervat për gjuetinë e derrit të egër (Sus scrofa), lepurit, thellëzës, etj.. Ka vlera për zhvillimin e ekoturizmit nga vetë komuniteti. Nuk ka plan menaxhimi.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

41°12′40″N 20°14′41″E / 41.211144°N 20.244815°E / 41.211144; 20.244815