Qazim Tepshi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Qazim Tepshi ka mbaruar studimet e larta për gjuhë e letërsi shqipe. Në vitin 1966 ishte mësues në shkollën e mesme të përgjithshme “Nako Spiru” (sot shkolla 9-vjeçare “Marie Kaçulini”). Pastaj filloi punën si korrespodent i Durrësit dhe më vonë redaktor në të përditshmen “Bashkimi”. Për shkak se njihte gjermanishten e gjuhë të tjera, u tërhoq në Ministrinë e Punëve të Jashtme. Ka qenë ambasador në Itali, Greqi dhe Republikën Çeke. Në vitet 2001-2005 u përfshi në politikë, duke iu bashkuar ish-Partisë Demokratike të Reformuar dhe doli deputet i saj në Kuvendin e Shqipërisë nga Durrësi. Ka botuar dhe një libër për problemin kosovar.