Qelizë gliale

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Qeliza gliale: Një qelizë mbështetëse në sistemin nervor qendror. Ndryshe nga neuronet, qelizat gliale nuk kryejnë impulse elektrike. Qelizat gliale rrethojnë neuronet dhe sigurojnë mbështetje dhe izolim mes tyre. Qelizat Glial janë llojet më të bollshme të qelizave në sistemin nervor qendror. Llojet e qelizave gliale përfshijnë oligodendrocitet, astrocitet, qelizat ependymale, qelizat Schwann, microglia, dhe qelizat satelitore.