Jump to content

Qiellgërvishtës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Qiellgërvishtës

Një qiellgërvishtës është një ndërtesë e gjatë, e banueshme, me shumë kate që zakonisht përfshin edhe zyra dhe dyqane. Nuk ka ndonjë lartësi minimale që duhet të ketë një ndërtesë që të quhet qiellgërvishtës . Fjala qiellgërvishtës është një neologjizëm i përkthyer fjalë për fjalë nga fjala angleze "skyscraper". Origjina e fjalës është nga terminologjia detare pasi përdorej fillimisht për anijet e larta me vela.

Përkthyer nga artikujt e njëjtë në gjuhën angleze dhe franceze.
Ju lutem bashkojeni faqen Gradacelat me këtë dhe të ngeli kjo si faqe zyrtare për këtë artilkull.