Jump to content

Qiraja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Qira)
Njoftim për disponueshmërinë me qira të një ndërtese xhamieKaohsiung, Tajvan

Qiraja, Qiramarrja apo Qiradhënja është një marrëveshje ku bëhet një pagesë për përdorimin e përkohshëm të një malli, shërbimi ose prone në pronësi të një tjetri.

Një qira bruto është kur qiramarrësi paguan një shumë të sheshtë qiraje dhe qiradhënësi paguan për të gjitha tarifat e pronës të bëra rregullisht nga pronësia. Një shembull i dhënies me qira është marrja me qira e pajisjeve. Marrja me qira mund të jetë një shembull i ekonomisë së ndarjes.[1]

  1. ^ "Renting", Wikipedia (në anglisht), 2022-12-02, marrë më 2022-12-21