Jump to content

Vlerat KGJK

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga RGB)

RGB është term anglez i shkurtuar "Red (E kuqe) Green (E gjelbërt) Blue (Vjollë e kaltër)". RGB është model aditiv i përzierjes së ngjyrave te e cila me përzierjen e ngjyrave bazë fitohet ngjra e bardhë. Një ngjyrë përshkruhet nga tri vlera: një pjesë e kuqe, një pjesë e gjelbër dhe një pjesë vjollcë e kaltër. Çdo pjesë e ngjyrës ndryshon ndërmjet 0% dhe 100%.

Hapësira e ngjyrave RGB është e skematizuar në formë të kubit:


Ngjyra në kub