Radio-Shkodra

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Radio-Shkodra, qendër lokale për emisione radiofonike në Shkodër.

U ngrit me pajisje të thjeshta më 13 maj 1945, më pas u vendos një stacion i fuqishëm. Emisionet dëgjohen në gjithë truallin e Shqipërisë dhe jashtë vendit. Kjo radio u forcua nga shetiti shqiptar me qëllim që shqiptarët jashtë kufijve të kishin mundësi infromimi në gjuhën shqipe.