Radiodrama

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Radiodrama është ajo lloj gjinie letrare,në të cilën raportohen reklama apo drama por pa pamje televizive. Varet nga ajo që shikojmë,radiodrama (përmes radios) ka për detyrë që informacioni të jetë i saktë dhe korrekt në mënyrë që dëgjuesit t'i jepet ndjesia sikur shikon nëpërmjet pamjeve.Poashtu zëri,intonacioni duhet të jetë i qetë,i rrjedhshëm. Në të kaluarën radiodrama ishte tejet e përhapur,por në ditët e sotme nuk përdoret pothuajse fare për shkak se shumica e informacioneve merren nëpërmjet televizionit,portaleve të ndryshme e rrjeteve sociale.