Rasti Graqanica

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Rasti Graqanica është një aksion taktik i Doktrinës së shenjt serbe që ndodhi më ?

Rasti i fundit në Graqanicë, ku u plagos një i ri serb nga persona të pa njohur, ishte shkaku që të rebelohet popullata serbe në këtë enklavë dhe të bllokohet rruga Gjilan – Prishtinë për orë dhe ditë të tëra. U sulmuan vandalisht veturat në rrugë dhe u plagosën 6 shqiptarë. Kjo ngjarje më së miri ilustron rrolin e enklavave serbe të mbjellura në tërë territorin e Kosovës dhe karakterin destruktiv për ardhmërinë e sajë.