Reinhard Mannesmann

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Reinhard Mannesmann (lexo: Rainhard Manesmanë) lindur më 13 maj 1856, Remshaid - 20 shkurt 1922 - ndërmarrës industrialë e tregëtar - gjerman nga Gjermania.

Së bashku me të vëllëzërit Otto, Max, Alfred dhe Karl zbuluan tekniken e pjertë cilindrike për prodhimin e gypave në firmën gjermane që për një kohë ishte prirëse dhe që sot ekzistonë Mannesmann AG.