Rezistenca gjatë Luftës së Dytë Botërore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lëvizja e Rezistencës gjatë Luftës së Dytë Botërore ka ndodhur në çdo vend të pushtuar nga një shumëllojshmëri e mjeteve, duke filluar nga mosbashkëpunimi,dezinformimi, dhe propaganda për të fshehur pilotët e rrëzuar dhe madje edhe të luftës të plotë dhe rimarrjen e qyteteve. Lëvizjeve të rezistencës ndonjëherë janë referuar edhe si "the underground".

Ndër lëvizjet e rezistencës më të rëndësishmet janë partizan ët shqiptare, jugosllave, the ushtria kombetare polake, Partizanët sovjetë (në periudha të ndryshme, secila prej tyre mund të shihet si lëvizja e rezistencës më e madhja në Luftën e Dytë Botërore)).

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]