Jump to content

Rhinoplastika

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Rinoplastika eshte nje nderhyrje e cila realizon nje hunde ne harmoni me te gjitha tiparet e tjera te fytyres duke i dhene pacientit nje fytyre estetikisht shume te kendshme,dhe nje vetevleresim shume te madh. Kirurgjia plastike e hundes (rhinoplastika) është procedura më e zakonshme e kirurgjisë plastike. Çdo vit, me qindra njerëz janë të interesuar në përmirësimin e pamjes se hundës se tyre, duke kërkuar konsultime me kirurget plastik me te specializuar te fytyrës. Disa pacientë janë të pakënaqur me formen e lindur te hundes se tyre,ose nje grup tjeter pacientesh te cileve mosha u ka shkaktuar ndryshime te formes se hundes.

Pacientë të tjere mund të kërkojnë një përmirësim në frymëmarrje apo korrigjimin e një dëmtimi që ka shtrembëruar dhe deformuar hundën.

Korigjimi i formes se hundes realizohet nepermjet nje nderhyrje kirurgjikale e cila eshte e ndryshme ne paciente te ndryshem ne varesi te difektit qe ka cdo pacient. Rhinoplastika mund të përmirësojë balancën në mes të hundës dhe karakteristikave të tjera të fytyrës.Disa nga korigjimet me te shpeshta te hundes jane heqja e kurrizit te tepert,ngushtimi i hundes, shkurtimi, ngritja e majes lart, zvogelimi i majes.

Rinoplastika eshte nje nderhyrje e cila realizon nje hunde ne harmoni me te gjitha tiparet e tjera te fytyres duke i dhene pacientit nje fytyre estetikisht shume te kendshme,dhe nje vetevleresim shume te madh.

Eshte shume e rendesishme nje konsulte paraprake e pacientit me kirurgun i cili do ti shpjegoje hap pas hapi nderhyrjen dhe rezultatin perfundimtar. Kirurgu e informon pacientin ne menyre ekzakte mbi nderhyrjen dhe rezultatin e saj.

http://www.ikub.al/FEMRA_CATEGORY/1303040042/Article-Cfare-eshte-Rhinoplastika-.aspx Arkivuar 25 mars 2014 tek Wayback Machine