Richard Bach

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Richard Bach David (* 23 qershor 1936 në Oak Park, Illinois) është shkrimtar amerikan.

Bach filloi si shtatëmbëdhjetëvjeçar në aviacion dhe një vit më vonë me trajnimin e tij si pilot në Air Force S. U. Pastaj ka punuar në shfaqje artistike të aeroplanëve në ajër, si instruktor fluturimi. Përkrahë kësaj ka botuar ca punime mbi fluturimin. Libri i tij i parë, "Jonathan Livingston Seagull" në 1970, kishte sukses në mbarë botën dhe tani konsiderohet si një libër kulti. Librat e tij të tjera janë gjithashtu të njohura, por të ketë askund në popullaritetin e tij bestseller, me një tirazh prej mbi pesë milionë arritur.