Jump to content

Rima

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Eshte kombinimi i dy ose me shume vargjve te nje poezie.E kemi tri llojesh AABB (rime e puthur) dhe ABAB (rime e kryqezuar) ABBA (rime e alternuar). Ka edhe rima te tjera me skema si psh. AAAB (ne kete rast, rima e vargut te fundit perkon me vargun e fundit te strofes tjeter)