Jump to content

Rinovimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Skeda:Apartment Renovation by Dipt.jpg
Shembull i një rinovimi të brendshëm.

Rinovimi (i quajtur edhe rimodelimi) është procesi i përmirësimit të strukturave të thyera, të dëmtuara ose të vjetruara. Rinovimet zakonisht bëhen në ndërtesa komerciale ose rezidenciale. Për më tepër, rinovimi mund t'i referohet krijimit të diçkaje të re, ose rikthimit të diçkaje në jetë dhe mund të zbatohet në kontekste sociale. Për shembull, një komunitet mund të rinovohet nëse forcohet dhe ringjallet. Mund të jetë gjithashtu rivendosja e diçkaje në një gjendje më të mirë të mëparshme (si nga pastrimi, riparimi ose rindërtimi).

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]