Jump to content

Rrahman Dedaj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Rrahman Dedaj lindi më 1939 në fshatin Penuhë,të Besjanë Podujevës. Shkollën fillore e ka kryer në Besjanë, kurse shkollën Normale në Prishtinë dhe gjuhën dhe letërsinë e studioi në fakultetin Filozofik të Prishtinës.

Poashtu ishte gazetar në Radio Prishtinë dhe në Redaksinë e Botimeve “Rilindja”.

Është shkrimtar i shquar i letërsisë shqipe . Vjershën e parë qe e ka shkeruar ka qene në vitin 1955 në moshën 16 vjeçare. Disa veprat e tija janë:

  1. "[[Zogu dhe Kulla]",
  2. "Me sy kënge",
  3. "Simfonia e fjalës",
  4. "Balada e fshehur",
  5. "Etje"
  6. "Fatkeqësia e urtësisë”
  7. “Medaljoni”


"

Pastaj përmbledhje të tregimeve "Fshehtësia" dhe "Medaljoni" si dhe përmbledhjen e vjershave për fëmijë "Dy liqej". Ai vdiq më 21 gusht 2005