Jump to content

Rreth vitit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Circa (nga latinishtja 'përreth, rreth, afërsisht, përafërsisht' ) shkurtuar shpesh ca. ose c. nënkupton "afërsisht" në disa gjuhë evropiane dhe përdoret si një fjalë e huazuar në anglisht, zakonisht duke iu referuar një date.[1] Circa përdoret gjerësisht në shkrimet historike kur datat e ngjarjeve nuk dihen saktësisht.

Kur përdoret në intervalin e datave, afërsisht zbatohet para çdo date të përafërt, ndërsa datat pa afërsisht ato që paraprijnë ato zakonisht supozohet se dihen me siguri.

Shembuj[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • 1732–1799: Të dy vitet dihen saktësisht.
  • rr. 1732 - 1799: Viti i fillimit është i përafërt; viti i fundit dihet saktësisht.
  • 1732 - rr. 1799: Viti i fillimit dihet saktësisht; viti i fundit është i përafërt.
  • rr. 1732 - rr. 1799: Të dy vitet janë të përafërta.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "circa" (në anglisht). Dictionary.com. Marrë më 16 korrik 2010.