Rrjetat neuronike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Rrjetat neuronike jane modele kompjuterike, ndërtimi i të cilave është ispiruar nga ndërtimi dhe funksionimi i trurit të njeriut. Truri i njeriut është i ndërtuar nga një numër shumë i madh nyjesh nervore të lidhura midis tyre nga fije nervore të quajtura sinapse. Të gjitha këto njësi elementare të trurit veprojnë në sinkron, pra të lidhura në paralel.nga N.H