Rruga Pejë - Mitrovicë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Rruga Pejë – Mitrovicë ose Rruga Mitrovicë – Pejë është një rrugë e vjetër në Kosovë, si një zgjatim i rrugës së Ibrit. Përdorej ekskluzivisht për karvanët. Ajo mirëmbahej dhe meremetohej nga autoritetet osmane para Luftërave Ballkanike por për shkak të pasigurisë përdorimi i saj u zvogëlua. Rindërtimi i saj vazhdoi kryesisht pas Luftës së Dytë Botërore kur u lidh me "Magjistralen e Adriatikut". Modernizimi i saj ka vazhduar pas Luftës së Kosovës 1997/99.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]