SPQR

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

SPQR, shkurtim per Senatus Populusque Romanus, ne shqip Senati dhe Populli i Romes, eshte nje fraze emblematike qe i referohet qeverise se Republikes romake. Kjo fraze perdorej ne shkrime zyrtare, ne dedikime te monumenteve dhe puneve publike, si dhe ne disa monedha romake. Fraza e plote eshte perdorur ne letersine politike, ligjore dhe historike romake, per shembull ne fjalimet e Ciceronit.