Jump to content

SUDOC

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

SUDOC ose Système universitaire de documentation është një sistem i përdorur nga bibliotekat e universiteteve franceze dhe institucioneve të arsimit të lartë për të identifikuar, gjurmuar dhe menaxhuar dokumentet që disponojnë. Katalogu, i cili përmban afro 13 milionë referenca, u mundëson studentëve dhe studiuesve të kërkojnë informacione bibliografike dhe vendndodhjeje në më shumë se 3,400 qendra dokumentimi. Ai mbahet nga Bibliographic Agency for Higher Education [fr] (ABES).

Lidhjet e jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]