Jump to content

Sabit Uka

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sabit Uka lindi nëntor 1920Sllatinë e Madhe afër Prishtinës, është shkimtar shqiptar, ka botura librin Viset që nuk harrohen - E drejta mbi vatrat dhe pasuritë reale dhe autoktone nuk vjetrohet-të dhëna në formë rezymeje - (Arhiv Srbije, Fond: Pokloni i otkupi, K-64, 268, St.-1-9)[1]

Shkollën fillore (pesëvjeqare) e kreu në vendlindje,shkollën normale në Pejë,shkollën e lartë në Nish më 1955,grupin histori gjeografi kurse më 1967 degën e historisë Fakultetin Filozofik të Prishtinës më 1974,ku edhe u magjistrua më 1979.Deri tash punoi disa punime e kontribute shkencore në revista të ndryshme në vend dhe jashtë vendit . Më 1993 u doktorua në Prishtinëme temën "Vendosja dhe pozita e shqipëtarëve të Sanxhakut të Nishit".

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]