Sahatçi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sahatçi (orëndreqës), është njëra ndër mjeshtëritë e reja.

Autori Saviq, në fillim të shekk. XX, shënon se në Gjilan dhe Ferizaj ka 14 dyqane ortarësh. Kurse në periudhën mes dy luftërave bitërire (më 1929), shënohen 3 dyqane të ortarëve, po kaq i gjejmë edhe nga viti 1945-1963, për të cilët flitet se vepronin në territorrin e Odës Zejtare të Gjilanit, Dy nga dyqanet e kësaj zeje ishin në rrugën kryesore të qytetit, i Vladimir M. Bozhoviqit dhe Ejup D. Bajramit, i cili është shpërngulur në Turqi, kurse dyqani i tretë, në një rrugë tjetër të qytetit, ku punonte Svetozar J. Vuçkoviq.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]