Saint Albray

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

  Saint Albray është një djathë i cili vjen nga rajoni i Akuitanisë, Francë.

I shpikur në vitin 1976, djathi është një djathë i butë francez. I bërë me qumësht lope të pasterizuar, ky djathë popullor piqet për dy javë dhe formohet në një formë si koka e një luleje ku çdo "petal" formon gjysmë kile djathë. “Petalet” formohen rreth një disku, kur hiqen, krijon një qendër të zbrazët duke dhënë përshtypjen e qendrës së lules.