Salasët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Salasët ishin një komb të cilit nuk i dihet fara, që jetonin rreth lumit DuriaItalinë Veriore. Salasët deshtën ta mbrojnë aq shumë vendin e tyre kundër Romakëve sa që Romakët e "shpërbën" të gjithë kombin, me njërën anë duke i hequr nga vendi me tjetrën duke i shitur ata si skllevër. Në territorin e Salasëve kishte miniera të arit dhe dy kolonitë romake : Augusta Praetoria dhe Eporedia.