Sali Hida

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sali Hida (10 tetor 1930 - 21 tetor 2014) ishte një mësues i shquar dhe një personalitet i njohur në Shqipëri.

Ai lindi në Fshatin Mëner i Epërm, në një familje të thjeshtë, por me tradita patriotike dhe atdhetare. Që në moshën e re, ai tregoi një interes të veçantë për shkollimin, edhe pse kushtet e kohës ishin shumë të vështira. Përkundër sfidave, Saliu arriti të përfundojë shkollën e mesme dhe më pas vazhdoi studimet në Shkollën NormaleElbasanit, ku u diplomua me rezultate të shkëlqyera.

Pas përfundimit të studimeve, Sali Hida u emërua si mësues në fshatin e tij të lindjes, Mëner i Epërm. Ai i shërbente kësaj detyre si një mision personal dhe punoi me përkushtim të madh në fushën e arsimit për më shumë se 40 vjet. Ai u dallua për korrektësi dhe devotshmëri në punën e tij si mësues, duke u angazhuar për të ofruar një arsim të mirëfilltë për nxënësit e tij.

Saliu konsiderohej si një figurë frymëzuese për nxënësit e tij, duke i nxitur ata të zhvillojnë potencialet e tyre dhe të ndjekin ëndrrat e tyre. Ai u kujtohet për kontributin e tij të madh në arsimimin e brezave të rinj dhe për ndihmën që ofroi në rritjen e tyre intelektuale dhe shoqërore.

Përveç roli tërheqës si mësues, Sali Hida ishte një njeri me vlera dhe veprimtar i mirë shoqëror. Ai ishte një patriot i përkushtuar dhe ndihmoi komunitetin e tij në mënyra të ndryshme. Trashëgimia e tij si mësues dhe njeri me vlera vazhdon të mbetet një shembull frymëzues për brezat e ardhshëm.

Sali Hida ndërroi jetë në 21 tetor 2014, por amintiri i tij si një mësues i nderuar dhe njeri i devotshëm do të jetojë gjithmonë në zemrat e atyre që e njohën dhe u mësuan nga ai.

Referencat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

(Këtu mund të vendosni referencat e nevojshme për informacionin e përdorur)

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]