Sallanxhaku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sallanxhaku është një konop i varur në dy mbajtëse ashtu që formon formen e shronjës U. Në lugin e krijuar vendoset një shilte në të cilen ulen fëmijët dhe me këmbë i japin para apo prapa ashtu që të lëkunden.

Sallanxhaku në vitet 1970-1985 në Gjakovë vihej përfundi dyerve (portës) të oborrit me rastin e Shën Gjergjit (një festë githë popullore).