Samuel Åkerhielm

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Samuel Åkerhielm

Samuel Åkerhielm, 1684-1768, baron suedez, këshilltar shtetëror dhe gjyktar i gjykatës së shkallës së dytë. Samuel Åkerhielm ishte anëtar i një lëvizje politike së bashku më Arvid Horn, por u lidh pasi më opozitën kundër, që quhet, partin kapele, të cilit politikë ushtarake ai majft nuk i pëlqej.