Sapuni bardhë e blu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Sapuni Azul e Branco

Sapuni bardhë e blu apo Azul e branco është një lloj sapuni që përdoret në Portugali. Është e krahasueshëm me sapunët familjarë, por i mungojnë disa cilësi, është tëpër i madh dhe i mungon aroma tërheqëse. Në përgjithësi mund të blihen në dyqane shumë lehtësi . Në portugalisht "Azul e Branco" fjalë për fjalë do të thotë " bardhë e blu " ngjyra të cilat janë shenjë dalluese e sapunit.

Duke pasur parasysh madhësinë e një sapuni të tillë (një kallëp peshon deri 1.5 kg) lind nevoja që të prihet në madhësinë e dëshiruar para përdorimit.

Dikur ky sapun është përdorur gjerësisht për të larë lirin, qilima, dysheme, dhe gjithashtu për higjienën personale. Përdorimi i tij ka rënë në masë të madhe në vitet e fundit pasi sapunë dhe detergjenteve më tërheqëse po bëhen më të zakonshëm.