Segway PT

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Segway PT

Segway PT është një automjet trasportues personel elektrik me dy rrota dhe me vetë-balancimin me bateri elektrike i shpikur nga amerikani Dean Kamen. Prodhuar nga Segway në New Hampshire të SHBA -së. Produkti është prezantuar për herë të parë në publik në dhjetor të 2001.

Emri Segway rrjedh nga fjala Segue, që do të thotë tranzicion të qetë. PT është një shkurtim për transportues personal.

Segway PT është i paisur me një motor elektrik që ka si burim energjinë e baterive litium-jon. Automjeti ka një sistem balancues, që pengon rënien e mjetit të transportit kur është duke lëvizur kjo vjen nga pozita e përdoruesit dhe deformimi është i matur nëpërmjet sensorëve.

Shpejtësia e tij maksimale mund të shkojë deri në 20 km / h

Në disa vënde është i përdorur nga turistet për eksplorimin e qyteteve nga policia , sigurimet dhe për lojen Segway polo .