Jump to content

Selaudin Bekteshi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Selaudin Bekteshi
U lind në1917
Vdiq2003
KombësiaShqiptar
ProfesioniProfesor, Mjek pediatër

Selaudin Bekteshi (1917-2003) ishte mjek pediatër, profesor, akademik shqiptar.

Akademik Selaudin Bekteshi është themelues i hematologjisë pediatrike në Shqipëri. U shkollua në Torino, Itali dhe kontribuoi me përkushtim në sektorin e shëndetësisë në Shqipëri, si përgjegjës i sektorit të mbrojtjes dhe shëndetit të nënës e fëmijës në Ministrinë e Shëndetësisë, përgjegjës i pavijonit të pediatrisë në Spitalin Civil të Tiranës, drejtor i spitalit të pediatrisë në Tiranë.

Spitali i Fëmijëve pranë Qendrës Spitalore "Nënë Tereza" mban emrin e tij.