Selman Sheme

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Selman Sheme, shkrimtar shqiptar me origjinë Çame.

Veprimtaria Shkencore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 

1 Monografi                                                    

 • “Dinamika, struktura dhe lokacioni i Industrisë në Shqipëri”-(1991)
 • “Kelmendi, vështrim gjeografik e turistik”-(1998)
 • "Çamëria-Vëndi, popullsia dhe jeta ekonomike”-(2005)
 • “Monumente Natyrore dhe Kulturore të Çamërisë”-(2007)
 • “Gjeohapësira e Konispolit”-Studim regjional-(2009)
 • “Epiri i Jugut – Camëria”-(2014)
 • “Camëria-Vështrim Gjeopopullativ dhe Etnokulturor”-(2016)
 • “Parqet Kombëtare të Shqiperisë”-(2018)

          

2  Tekste Universitare                                       

 • "Gjeografia Ekonomike e Përgjithshme”-(1983)
 • “Gjeografia”-(1988)
 • “Gjeografia Ekonomike e Shteteve”-(1990)
 • “Hyrje në GjeografineëRegjionale”-(2005)
 • “Gjeografia Humane e Shqiperisë”-(2008)
 • “Gjeografia e Industrisë-(2012)

3  Tekste parauniversitare                                

 • “Gjeografia Ekonomike e Shteteve”- (1977)
 • “Gjeografia e Kontinenteve” -(1991)
 • “Gjeografia Rajonale e Botës”-(2002)
 • “Gjeografia e Europës”-(2006)
 • “Gjeografia e Kontimnentev jashtë Europës”-(2007)
 • “Gjeografia” klasa 7 (2008)
 • “Gjeografia Rajonale e Botës”-(2010)
 • “Gjeografia” klasa 11 (2017)
 • “Gjeografia” klasa 12  (2018)
 • “Gjeografia 11” për Gjimnazin e SHSHGJ-së, Kosovë (2019)
 • “Gjeografia 12” per Gjimnazin e SHMN-së,    Kosovë  (2020)


4 Artikuj shkencorë të botuar ne revistat:”Studime Gjeografike”, “Studime Albanologjike”,“Studime Pedagogjike”, “Ekonomia dhe Tranzicioni”, “Albanica”,”Buletini Shkencor i USH”, “Shkodra në Shekuj”, “Etika” etj.                                            52 (pesëdhjet e dy)

5   Referate dhe kumtesa mbajtur në Konferenca dhe Simpoziume Kombëtare dhe Ndërkombëtare.  46 (dyzet e gjashtë)

6 Studime dhe projekte                                                             5(pesë)

7 Emisione shkencore Kombëtare dhe Regjionale  të transmetuara në radio-televizione publike dhe private.(Tiranë, Shkodër, Prishtinë, Shkup,Tetovë, Athinë, Trieste, New York (SHBA) 45(dyzet e pesë)

8 Artikuj shkencor divulgativ te botuar ne shtypin e perditshem dhe periodik per Gjeografine e Trojeve Shqiptare.                            62(gjashtëdhjet e dy)     

9  Udheheqje “Doktoratash” dhe “Magjistraturash”                       28(njëzet e tetë)

10   Oponenca Mikrotezash dhe doktoratash                                      43(dyzet e tre)

11 Recensione dhe oponenca të  teksteve mësimore                          24 (njëzet e katër)