Jump to content

Sergjo Leone

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Sergio Leone (1975)
Sergjo.

Sergjo Leone (Sergio Leone) (Romë, 3 janar 1929 – Romë, 30 prill 1989) ishte një regjizor italian i cili njihet për përhapjen dhe krijimin e rrymës së tij të filmave Spageti nga Perëndimi (spaghetti western)