Jump to content

Shën Iliriku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shën Iliriku (Saint Illyricus) është një shenjt i krishterë mrekullibërës që iu përkushtua përpjekjeve asketike në malin Myrsinon në Peloponez. Datat e lindjes dhe vdekjes së tij nuk dihen.[1]

  1. ^ St Illyricus the Monk of Mt. Myrsinon in the Peloponnesus. OCA - Lives of the Saints.