Shëndeti riprodhues

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shëndeti riprodhues është një gjendje e mirëqenies së plotë fizike mendore dhe sociale dhe jo vetëm mungesa e sëmundjes apo të qenit i pamundur në çështje që lidhen me sistemin riprodhues, funksionet dhe procesin e tij. Shëndeti riprodhues trajton proceset, funksionet dhe sistemin e riprodhimit në të gjitha stadet e jetës. Ai nënkupton që njerëzit janë të aftë të kenë një jetë të përgjegjshme, të kënaqshme dhe të sigurt seksuale dhe se ata kanë aftësinë për të riprodhuar dhe lirinë për të vendosur se kur dhe se sa shpesh ata e bëjnë një gjë të tillë.