Shërbimi sekret serb

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
BIA emblem.jpg

Shërbimi sekret serb ose Bezbednosno-informativna agencija (BIA, kyrill Бeзбeднocнo-инфopмaтивнa агeнcиja, БИA - Shërbim Informativ i Sigurisë) është shërbimi i fshehte i Republika e Serbisë u themelua me 2002. Detyrat kryesore te BIA shprehet se janë lufta kundër krimit te organizuar dhe parandalimi kundër terrorizmit.

Ky shërbim ka dale nga organizimi i policisë sekrete jugosllave SDB brenda republikës së Serbisë.

Drejtimi[redakto | përpunoni burim]

Në korrik 2008 erdhi Saša Vukadinović dhe u largua drejtori i mëparshëm der BIA Radomir Bulatović qe kish qene ne detyre qe nga prill 2004.[1]

Kontrolli[redakto | përpunoni burim]

Ndërkohe qe SDB qëndronte nen ministritë përkatëse te brendshme ne baze te republikave dhe federatës, BIA qëndron direkt nen qeverinë e qeveresie se Republikës se Serbisë.

Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]

Referenca te veçanta[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ Norbert Mappes-Niediek: Es fehlt nur noch Mladić. In: Zeit Online. 23. Juli 2008. (Zugriff am 24. Juli 2008)

Literaturë[redakto | përpunoni burim]