Shenja e Dram-it Armen

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ideja origjinale nga K. Komendaryan për formën e shenjës DRAM. Euro nuk ishte shpallur ende.

Shenja e Dram-it Armen (֏, image: Stampa:Armenian dram; armenisht: Դրամ; code: AMD) është shenja e monedhës së Dram-ës Armeniane. Në Unicode, ajo është koduar në Stampa:Unichar. Pas shpalljes së pavarësisë, Armenia vuri në qarkullim monedhën e vet kombëtare - Armene DRAM, përdorimi i cili zbuloi nevojën për një shenjë monetare. Si rezultat i praktikës së zakonshme të biznesit dhe modelin unik të shkronjave Armene, forma e shenjës dhe variacionet e saj shfaqën gërvishtje në biznes. Që nga ajo kohë dhe deri në miratimin zyrtar të shenjës një numër artistëve dhe biznesmenësh zhvilluan dhe ofruan forma të ndryshme për të. Tani shenja (simboli Dram) është i pranishëm në standardin Armen për karakteret kombëtare, gjithashtu dhe simbolet dhe në fontet kompjuterike Armene.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Një nga të dhënat e para të shkëmbimit USD për AMD në shkallën prej 516 DRAM / DOLLAR

Ekziston një besim i fortë se forma e DRAM (simboli) është një projeksion i drejtpërdrejtë i alfabetit Armen - puna e Mesrop Mashtots. Nuk është e vështirë të vësh re prerjen e pastër gjeometrinë të shkronjave Armene.[1]

Data e krijimit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Me sa duket, shenjë doli më 7 shtator 1995. Kjo datë i referohet një faqe të ruajtur për rrjedhjen e parave të një kompani fillestare(start-up).

Propozime të tjera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Mouraviev, Serge (Сергей Муравьев). The Mystery of Mesrop Mashtots,“Literaturnaya Armenia” #2, Yerevan, 1985

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]