Shkëlqim Çela

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shkëlqim Çela poet dhe romancier shqiptar. Ka lindur në Tiranë në vitin 1962. Pasi kreu studimet universitare në Universitetin Bujqësor të Tiranës, emigroi në Austri në vitin 1991 dhe më pas në SHBA, ku kreu studime të niveleve të larta në fushën e statistikës e të mbrojtjes së mjedisit.

Botimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

“Mëmëdhembje”, proza (“Albin”, Tiranë 2008)

“Kulmak”, proza (“Albin”, Tiranë 2009)

“K.”, poezi (“Albin”, Tiranë 2010)

“Zgjimi i ushtarit nga vdekja fushore” (“Tirana Times”, Tiranë, 2012)

“Ishulli Ruzvelt” (Tirana Times, Tiranë, 2013)

“Tuneli i dhëndurëve”, tregime dhe novela (“Tirana Times”, Tiranë, 2015)

“Embriologji”, novela (“Mapo”, Tiranë, 2016)

“Një zgjues për ty”, roman (“Tirana Times”, Tiranë, 2017)

“Barërat e së keqes”, prozë (“Çabej, Tiranë, 2019)


Botime në bashkautorësi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

“Bimët livadho-kullasore dhe bashkëshoqërimet e tyre”, studim, Ismet Boka; Theofan Buzi; Shkëlqim Çela; Veli Hoxha, (“Shtëpia e Propagandës Bujqësore”, Tiranë, 1988)

“Livadhet polifite të Tiranës dhe Skraparit, studim, Shkëlqim Çela; Theofan Buzi, (“Shtëpia e Propagandës Bujqësore”, Tiranë, 1989)


Botime në gjuhë të huaj[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

“Dogleg”, përmbledhje poetike, anglisht, (“The Aldrich Press”, 2017)